Dålig dag

Hej.

Det har verkligen inte varit min dag idag, usch säger jag bara!
Varit med lilleman hela em & myst med syster + barn, jätte mysigt!

Tog en PW hela galoppvägarna med bästa hästen som sällskap, riktigt skönt att rensa tankarna & bara mysa!

Nu ska jag gå & vila en stund innan klockan ringer mitt i natten för att jobb. Härligt!

Hoppas ni haft en mycket bättre dag!
/e


Hemska dagar

Vissa dagar känner man bara för att dra täcket över huvudet och skita i allt. Hatar såna dagar!

Tur att jag har världens finaste son som gör en lycklig! Världens bästa neo <3

/e


Torsdag

Hej.

Idag var det sov morgon, skönt!

Efter jobbet blir det stallet en stund & fixa för båda hästarna och sedan hämta lilleman tidigt för att spendera e.m/kväll med honom. Underbart!

Uppdaterar mera sen, inte mycket tid nu. /e


Dag 3

Hej hopp.
Då var dag 3 avklarad & jag har sovit endast 45 minuter, tur det är lite sovmorgon imorgon. Kan behövs om jag ska jobba as tidigt på fredag igen. Är iaf väldigt jobbig dag imorgon, men massor att fixa. Men roligt!

Dagen har iaf bjudit på hemmadag helt ensam med hunden fram tills kl 4, faktiskt lite skönt. Fick gjort en del saker, städ, tvätt, disk och vila mig. Mycket behövligt!

Åt en god middag med mina 2 finaste innan det var dags för stallet där fixade jag snabbt för missy & red henne halva galoppvägarna fram & tillbaka med syster & Issa, iskallt men ändå rätt okej. Missy skötte sig, lite bråkig men brunstar ju så lite humör är väl förståeligt.
Matilda va förbi & kollade igenom hovarna på henne oxå, tack!

Har precis lagt lilleman & duschat så nu ligger jag och hunden framför elden och är redo för att sova. Behöver mycket sömn inatt.

E.m/ kvällen ska spenderas med världens finaste son imorgon, mamma & son tid <3

/e


Onsdag

Hej alla eller god natt för min del.

Jobbat natten idag så om en stund ska jag äntligen få lite sömn, kroppen behöver verkligen det. Blir dock bara några få timmar innan det är dags för mig att städa & fixa hemma.
Idag står fläskpannkaka/pannkakor på middags listan, gott!

Även ridning ska jag klämma in, blir kondition.
Imorgon efter jobbet blir det eventuellt träning, beroende på vad jag orkar.
Tar verkligen på en att byta dagsrytm.
Men jag gillar det ändå.

Nu blir det vila en stund.
/e


Dag 2

Hej.

Dag 2 på jobbet är avklarad, slutade vid 9.30, skönt att vara ledig hela dagen sen.
Lilleman hämtades tidigt, en sväng till leksaksaffären, bus, fika & mys! Underbart att få spendera tid med honom, han är min prio 1, mitt hjärta!

Har även fått ett till jobb, mer berättar jag inte före allt är klart men kommer enbart vara ledig förmiddagar sen, får se hur jag får ihop dagarna ifall jag bestämmer mig för det. Får helt enkelt se!

Varit en sväng i stallet, red barbacka för FÖRSTA gången någonsin & hon skötte sig grymt bra. Så himla grym är hon!
Blev bara skritt men passade på att skritta ner för backen så dom fick lite extra träning, gillas!

Nu ska jag sova, upp 03 för jobb. Gillas!

/e


Tisdag

God morgon.

Nu är man vaken och redo för dag 2, dock vaknade jag av kramper i magen. Men ska ligga kvar en liten stund & vila magen.
Idag ska morgonen startas med frukost med lilleman så underbart.

Blir en kort dag 2 vilket betyder kort dag för lilleman oxå, och massor med mamma & son tid. så bäst!

Ikväll väntar stallet & en ridtur på fina missy, får se hur hon är efter att hon fått vila nu. Bästa hästen!

Uppdaterar mer under dagen.

/e


Mitt allt

Mitt skatt, min stjärna, min kärlek, min finaste, ja mitt ALLT! <3

Mamma älskar dig mest av allt!


Dag 1

Snart är dag 1 av tidiga morgonar över. Skönaste var att när jag gick upp vid 05 imorse så var jag inte ett dugg trött.
Vid 06 steg jag igenom dörren till fitness 24/7 & dag 1 startade.
Verkar väldigt bra, första dagen gick fort & jag gillade det.
Ända tråkiga var att jag lyckades få parkeringsböter, skit!

Dagen har varit stessig, dåligt med ordentligt med mat & ställt mig på vågen och den visar mindre. Usch vad tråkigt! Måste bli ändring på det.
Får helt enkelt börja med mattider för att veta att jag får i mig allt jag behöver.

Varit hos mormor, fikat med mamma( mamma & dotter tid behövs, tack Mammi <3), fixat för båda hästarna + släppt ut hästarna, städat hemma, storhandlat, & självklart det bästa av allt busat med lilleman!
En ganska full dag med massa saker, har från & med idag bestämt att jag måste ta minst 1 timme om dagen & bara vila, helst längre tid. Men 1 timme & bara titta tv. Vara själv & varva ner! Får hoppas att det hjälper lite iaf.

Nyligen tagit mig en välförtjänt lång dusch & precis lagt mig i soffan i väntan på killarna så ska vi mysa. Kvällsmys!

Blir tidig sänggång idag då tidig morgon väntar imorgon oxå, gillas!

Saknar min fina häst massor, känns tomt när jag inte är uppe hos henne på kvällen. Men jag behöver det brejket vet det oxå.

Hoppas ni haft en bra dag!
/e


Måndag

God morgon.

Ny vecka & nya tag! En del saker ska bli ändring på denna veckan, ska bli en helomvändning i mitt liv.
Ska tillbaka & bli starkare än någonsin!

Tidigt morgon & iväg till jobbet ett par timmar. Ganska full dag trotts att jag lovat mig själv att vila mig så mycket som möjligt, måste bli ändring!

Ska iaf en sväng till mormor sen, alltid lika skönt att åka dit & prata och umgås. Hon är en sån man kan säga allt till, oavsett vad det gäller. Önskade jag hade mer tid att lägga hos henne. Men skönt iaf att jag är där MINST en gång i månaden. Hon behöver det & jag behöver det! Bästa mormor.

Har båda hästarna idag oxå, men ingen av dom ska ridas. Blir vilodag för båda. Behöver tiden hemma & eftersom missy gått så hårt förra veckan så behöver hon vila sig. & Kim behöver en vilodag för jag inte riktigt orkar idag. Hon har gått träning i helgen oxå så vila för henne är ingen fara!
Men ska upp & fixa för båda sedan.

Neo ska hämtas tidigt idag för att spendera så mycket tid som möjligt med honom, vill & tycker det är viktigt med mamma & son tid! Så det ska e.m & kvällen spenderas med. Bus & mys!

Min dag i ett kort format ungefär.
Ska försöka göra denna veckan till den bästa, det behövs! Måste ta tag i vissa saker & jag börjar idag. Vägen är lång men kan börja gå en bit om dagen, jag ska lyckas!

/e


Mys

Mys kväll med mina bästa!
Kärlek <3


Söndagsmys

Godkväll!
Även denna mysiga dag har bestått av häst, älskar verkligen att spendera helgen i häst!

Dagen bestod av morgonfodring, fix, hoppträning,utsläpp,lunch, GP-ponnyn, Ikea,middag, hemma kväll.

Hoppträningen idag bestod av att träna på att hoppa bana, ingen höjd men mycket mest för ridningen mellan hinderna. Gick så himla bra. Ingen obalans innan hinder. Så otroligt nöjd över henne. Fina hästen!

Blev GP-ponnyn i Kungsbacka idag, massor med duktiga ryttare. Får så himla mycket inspiration av att se alla tävling & träningar.
Har bestämt mig för att träna missy ordentligt nu så vi kan ge oss ut & tävla snart oxå. Ska på utbildningshoppning på söndag redan, hoppa två 40 cm rundor bara för miljöträningen. Måste börja någonstans!

Kom hem på E.m & då blev det middag med killarna direkt, tända ljus & middag. Riktigt mysigt!
Kvällen har spenderats hemma, städat & bara njutit av att vara hemma.
Nu ligger jag nerbäddad i soffan med lilleman i min famn. Doftljusen med doft av vanilj är tända & lika så brasan, så mysigt!
Sova tidigt för jag ska upp tidigt.

Schemat för nästa vecka med ridning & hemmalivet. Mer ang det kommer imorgon.
Nu ska jag ägna tid åt mina älsklingar.
/e


Mitt i natten

Hej.

Börjar kännas som en vana att vakna mitt i natten & inte kunna somna om nu. Typiskt! Vill hemskt gärna få min sömn, behöver verkligen det.
Aja tur man ska upp tidigt imorgon för att fixa stallet & ska sova tidigt imorgon för på måndag blir det jobb. Skönt att vara tillbaka på lite rutiner.

Gårdagen bestod som sagt av häst då menar jag massor med HÄST!

Först svängde vi bilen till Stenungsund för att se GP-ponny kvalet, roligt att vara ute på tävlingsplatsen igen. Ska ju trotts allt vara där själv på söndag då jag & missy ska tävla våran första utbildningshoppning i Kållered för er som är intresserade av att veta det.

Åter tillbaka, efter ett snabbt ombyte samt lite fullkornsflingor i magen så bar det av till stallet för att rida missy, (kondition på galoppvägarna, märktes att hon var lite trött idag. Men körde på mycket trav & galoppfattningar, jätte nöjd över henne.)
Sedan åter hem för att slänga i mig mat & busa lite med killarna.
Tillbaka till stallet för att träna mina medryttare(så himla nyttiga & roliga övningar, båda ponnyerna tyckte det var riktigt roligt.) fixade även för missy, kvällsmyste med henne & kvällsa mammas hästar.
Väl hemma igen så var kl 21 & älsklingarna hade somnat. Jag slängde mig i duschen & gick och la mig. Va så himlan trött. En händelserik dag med mycket häst, fast jag klagar inte. Älskar dagar med mycket häst. Dock önskade jag det fanns lite mer tid för lilleman, men det kommer bli ändring nu när jag börjar jobba tidigt på morgonen igen. Rutiner = me like!

Planerna för denna dagen är, tidig morgonenfodring & fixa allt för missy för att sedan rida till manegen & hoppa bana. Ska träna på att rida en hel bana innan söndag, ingen direkt höjd utan mer teknik.
-pappa kommer på fika vid 12 så det gäller att vara tillbaka hemma då.
-ska även i em hjälpa min medryttare med träningen.
-kvällen ska spenderas med mina killar, hade tänkt en promenad men kollade ut för en stund sen & såg all snö.. Får se vad vi hittar på, men något roligt blir det allt. Sett fram emot tid för dom!
Hoppas även på att syster med barn kommer förbi & busar. :-D

Just nu ligger lilleman på min arm & sover medans min stora kille ligger bredvid & sover. Så mysigt med stor säng så alla kan sova tsm. Hade dock uppskattat om jag själv oxå kunde sova lite längre än till mitt i natten. Men det kommer väl, mycket tankar nu som kanske stör. Vem vet. Nu blir det iallafall att försöka sova igen, iallafall en liten stund.

Hej så länge.
/e


Häääääääst

Så mycket häst idag!

Är så galet trött nu, orkar inte.
Måste sova, morgonen i stallet + träning står på schemat imorgon bitti innan 12..
Klockan står på 07.. Snark!
/e


Gp-ponnyn

Sitter på läktarn i Stenungsund & ska kolla gp-ponnyn, så himla roligt att se hoppning!

/e


Lördag =sovmorgon eller!?

God morgon.
Säger jag som varit uppe 2.5 timme, galet tidig uppgång. Hade egentligen chansen att ha liten sovmorgon, men självklart vaknar man tidigt som bara den & kan inte somna om. Bara gilla läget.
Ätit en jätte frukost så nu ligger jag i sängen & myser med världens finaste son som fortfarande sover & verkar inte ha några planer på att vakna. Sötnos!

Idag får vi se vad dagen bjuder på, eventuellt kolla hästtävling men vet inte än, bom träning med missy & hjälpa medryttarna sen, & såklart massa bus & mys med lilleman( igår parkerade vi upp alla hans bilar, nästan alla iaf. Hade så galet roligt, se bild nedan. Där är nästan alla bilar med, fattas typ 10 st bara.haha).
För övrigt får vi se hur dagen ser ut, nu ska jag iallafall vila. Sover på tok för lite nu för tiden, måste försöka få mera sömn. Dock vet jag inte hur. Men nog klagat!

/e


Äntligen

Äntligen sover vi första natten i sängen, inte sovit här på evigheter. Jag vaknade kl 05, relativt pigg & ligger nu och myser med mina fina som sover gott bredvid mig. Så himla mysigt att ha familjen samlad. Älskar mina killar så galet mycket<3

~kärlek~

/e


Träning

Hej.

Blir ett natt inlägg om fredagens träning.
Jag själv tränade ju kroppen rätt bra genom att mocka massor med boxar, mina armar va lite smått slut efteråt.

Red ju som sagt i manegen idag(fredag, inte lördag som detta inlägget ligger på, beror på att jag uppdaterar på natten). Men som sagt så var det manegen, först när vi kom ner så harvade dom. Missy såg 4-hjuling för första gången, hur lugn som helst. Skönt!
Ridningen i sig gick så galet bra idag, hon tog galopp i båda varven, travade över bommar & fick henne att gå fram för skänkeln och tillbaka för sitsen. Så otroligt nöjd, hon lär sig så fort & är så possitiv. Min stjärna!

Vi ska lägga mycket fokus på att hon får mer balans & vänstervarv, jag själv har svårt att rida i det & missy är lite sämre i det varvet så mycket träning träning träning. & fortsätt med galoppen. Egentligen var tanken att bara köra på trav & vänta ett tag med galopp men eftersom hon är så possitiv & vill så kör vi på, men i första hand traven. Mycket tempoväxlingar, mycket balansträning & mycket bommar. Tycker personligen att bommar ger så mycket hjälp på vägen så det ska vi fortsätta med. Skönt att man vet vad man ska träna på & lägga fokus på lite extra. Hårt träning är det son gäller!

/e


Fredag

Hej.

Fredag & jag älskar känslan av fredag, även fast jag varit sjukskriven hela denna veckan & egentligen varit "ledig" så har jag ändå varit uppe tidigt & hållt mig till rutinerna. Skönt!

Idag har jag som alltid startat dagen på bästa sätt, frukost & mys med min underbara son.
Släppt ut hästarna, fixat för båda mina + överraskat mamma genom att fixa dom 5 av 7 hästarna hon skulle fixat. Bestämde mig för att mamma behövde det, hon ställer upp så mycket för mig så skönt att kunna ge tillbaka även fast jag gör det ofta så gillar jag att göra det lite extra, då kan man med gott samvete fråga om tjänster sen. Så borde alla tänka!

Har även fått reda på att missy har en otroligt bra hoppstam, jag har aldrig varit bra på det med stammar osv men idag fick jag reda på att farfar & pappa är otroligt fina hopphästar så nog ska min fina häst kunna bli en bra hopphäst oxå.

Nyligen intagit lunch/middag i form av pizza & mys med killarna. ( dom åt kött & massa gott men jag tog en färdig pizza då jag fick ett gott sug efter det).
Nu ska jag städa vårt sovrum & badrum, förmodligen ska vi kunna sova i sovrummet i natt, hoppas verkligen det. Kroppen behövs sängen, trött på soffan nu. Haha.

Kvällen består av träning på missy & massa mys med mina killar! <3

/e


Dagen

Dagen har bestått av massor av saker.

Tidig morgon startades på bästa sätt, frukost med min fina son, finns verkligen inget bättre sällskap!

Har bland annat släppt ut hästarna, fixar för 3 st, fikat med syster & mamma( mysigt, borde vi göra oftare), arbetsintervjuv(inget jobb där mer "kött" på benen), frisören har klippt syster, Maja & neo( alla blev jätte fina & båda barnen va så duktiga),stallet & ridit missy( halva galoppvägarna fram & tillbaka 2 ggr, gick så himla bra idag. Bästa hittills! Galopperade massor oxå, hon lyssnar mycket bättre för skänkeln nu, så stolt Efter idag, lycka!)
Känner att jag gjort en del saker idag så nu är det dags att avsluta dagen på bästa sätt, jo nämligen bädda ner sig & sova!

Hoppas ni haft en lika bra dag & är lika lycklig.

/e


Lycka

Tänk egentligen vad "små" saker man tar för givet kan göra en så lycklig om man slutar ta det för givet.

Jag tar inte någon förgivet & blir himla tacksam när man har dom fina personerna vid sin sida. Jag har verkligen världens bästa familj, älskling, son & häst. Kan inte annat än att ha ett leende på läpparna när man har såna fina personer/djur runt sig! Ta åt er för ni gör mig lycklig, tack! <3

Lyckan är oxå att efter x-antal veckor utan badrum & fått duscha hos mamma & syster, stort tack! <3
Att äntligen vara klara & kunna komma hem ifrån stallet och hoppa in i duschen & ställa sig framför elden, en sak ni kanske tänker. "Aha men vad är det med det, duschar gör jag varje dag"..
Ja men just det, jag har lärt mig att uppskatta dom små extra sakerna, Nu när vi inte haft badrum & äntligen har det. Är väldigt tacksam för vi äntligen har det! Så STORT tack till alla ni som ställt upp för att vi ska bli klara & för ni som ställt upp under tiden! Bäst är ni!

En trött, nyduschad, lycklig tjej ska nu sova bredvid sin fina son! Lycka <3

/e


God morgon

God morgon alla.

Jag har börjar vakna så sjukt tidigt, sover aldrig längre än 08.. & somnar vid typ 22, så sover inte speciellt mycket. Men det är tydligen tillräckligt för min kropp, alltså bara gilla läget. Gillar det med tanke på att jag får mer tid på dygnet.

Suger efter att träna/gymma är helt sjukt, men känner att jag inte vill pressa min kropp med det när jag mår så dåligt fortfarande. Är rädd att jag blir ett skelett då ifall jag tappar det lilla fett jag har kvar. Så får vänta lite till, måste äta upp mig. Mycket fett & mycket kött så hoppas jag att jag snart har mer fett på kroppen. Vore skönt om man slapp ha ont när man ligger ner för länge & mina kläder kan få passa igen.
Färdig klagat, äta är det som gäller!

Ha en bra dag ute i snön när solen lyser!
/e


Ridning


Idag blev det uteritt med Issa-Pinto.
Jag testade ett Nova bett & hon blev den helt annan häst.
Vi red halva galoppvägarna fram & tillbaka. Mycket trav & tränade lite extra på formen, hon blir bättre & bättre.
Va först missnöjd över passet idag, men har tänkt efter & hon gick så otroligt bra idag. Är faktiskt riktigt nöjd!
Ibland sätter jag för höga förväntningar på mig själv, tror jag klarar allt möjligt. Ska lära mig att backa ibland & inte kräv så mycket av mig själv, måste göra det!

Missy är så otroligt duktig & snäll!
Så himla stolt över henne.
Denna helgen blir det hårdträning, träning ger färdighet! Märks redan nu, hon blir bara bättre & jag blir mer nöjd!
Fina häst'

Torsdag- ute ritt, mycket trav & ställning!

Fredag- inne & markarbete

Lördag-inne & markarbete

Söndag-inne & hoppning

Blir inte så långs pass utan mer att hon får känna på lite allt möjligt!

/e


Mums

Jag är ju ibland duktig & äter nyttigt. Dock inte så ofta men ibland händer det, och nu har jag börjat äta min egna nyttiga glass. Jag ska dela med mig av mitt "recept".
Köp skyr med valfri smak, min favorit är blåbär. & frys den i ca 2 timmar. Ett nyttigt & mycket gott alternativ! Rekommenderas verkligen.

/e


Onsdagsmys

Avslutar dagen på bästa sätt, med bästa sällskap. Hel mysigt!

/e


Onsdag

God morgon.

Som ingen har missat så har ju snön kommit tillbaka & jag är inte alls nöjd! Usch, kan den inte bara försvinna & sommaren komma!

Idag är det Lill-lördag & det blir en kort dag för neo på dagis medans jag är på ärenden. Ska möta rörmockarn vid lunch & då ska även neo vara med.
Vi ska spendera eftermiddagen med massa bus & fix hemma. & ikväll ska jag till stallet och rida missy.
Ungefär så ser min dag ut.

Ska försöka uppdatera mera under dagen.
/e


Tisdag

Hellu.

Dagen har bestått utav HÄST!
Har spenderat i stort sett hela dagen i stallet. Städat,mockat, fixat allt, fikat, ridit, putsat utrustning, myst & bara haft det mysigt! Älskar dagar i stallet. Dock är hela jag helt slut nu, känner att jag kommer somna tidigt ikväll.

Red galoppvägarna (halva fram & tillbaka) på missy medans Q gick med vovvarna, missy trotsar lite nu. Red första dagen på hacket så jag kan inte begära så mkt. Är ganska nöjd! Hon slår iaf inte med huvudet & blir lite mer på när jag rider på hacket. Får rida på det tills tandläkaren har varit uppe och tittat tänderna. Kan inte göra annat!


Kvällen kommer bestå utav mys med mina killar & sova tidigt. Behöver verkligen det. & jag behöver verkligen mysa med mina vackraste! Har längtat efter dom hela dagen, älskar att spendera massor med tid med dom! Ikväll är det en mysig hemma kväll som gäller, älskar! <3

/e


Missy

Mina mål med missy!

Alltså jag har tänkt en del på detta & mitt mål är ju självklart att tävla hoppning på högre nivå. Men just detta satt vi & pratade hemma om igår. Både jag & älskling kom fram till att vi vill att hon ska hålla så länge som möjligt & ska ta det väldigt försiktigt med henne. Tycker det är rent av idiotiskt att hetsa hästen i utbildning. Blir så arg på folk som gör det, ge den en lugn & trygg utbildning istället för att pressa mer & mer varje dag. Finns ingen häst som mår bra av det, & vill man hästen ska hålla så var försiktiga!

Jag tänker iaf ge missy detta året på sig & ridas i grunderna. Ut & miljötränas på träningstävlingar samt olika träningar.
Vill att hon ska bli trygg med allt hon gör, hon är nyckeln till min framtid därför är jag extra rädd om henne! Så mina mål ligger långt bort just nu, men att nästa år åka på meeting är mina mål. Men detta året är det grundridning som gäller, finns massor av små mål att sätta upp inom det oxå & det kommer jag att göra. Men i första hand muskler & självförtroende!

Jag låter det ta den tid det tar, min fina häst är mitt projekt som jag ser så otroligt mycket fram emot att träna! Allt hon kan & kommer att kunna är jag som lärt henne.

Ta vara på era hästar, det är inga maskiner det är djur!
/e


Måndag

Hej.

Ny vecka & nya möjligheter. Eller!?
Har iallafall varit i kontakt med läkare idag & jag ska få undersökas i veckan, äntligen! Ser verkligen fram emot att få veta vad som är fel..

Dagen har spenderats med min syster & hennes favorit tjejer. Massor med mys & snack, gillas! En helt grymt start på veckan. <3

Hämtade lilleman tidigt från dagis, blev mellanmål direkt när vi kom hem & sen promenad med vovven, laga mat, städa & massor med bus. Helt perfekt <3

Varit en sväng i stallet, fixade för båda hästarna. Q red kimsan med mig-missy & Issa-Ove. Blev nästan samma skrittur som jag red igår, så tråkigt när man inte kan rida någon annan stans än asfalt pga halka, hatar det verkligen. Vill bara ge mig ut i skogen & galoppera. Så mysigt, längtar verkligen tills man kan göra det! ( kommer ett inlägg ang mål osv med missy.)

Väl hemma blev det kvällsmat & mys med lilleman innan han skulle somna, mammas gossekille<3

Har haft en hel mysig dag & nu väntar sängen.

Hoppas ni haft en lika bra dag som mig!
/e


Kärlek

~ Äkta kärlek ~

Jag älskar er! <3


Mellomys

Lilleman sover gott i soffan efter en massa bus hos kusinerna.

Jag & älsklingen myser framför mello!

Hoppas ni har en bra lördag.
/e


Lördag

God morgon.

Varit vaken ett tag, ätit fet frukost med mina prinsar.
Hunden har varit ute & ätit frukost. Snart är det dags att åka till stallet och ge hästarna frukost & fixa allt innan ridningen. Idag står kimsan för ridturen då Ellinor ska rida missy.

Gårdagen bestod av massa mys, såsom ostbricka, gladiatorerna, finaste killarna som sällskap & tidig sänggång. Helt underbart! <3

Jag får se vad dagen spenderas med sen, men skulle gissa på en långpromenad med hunden och mina killar, sjukt sugen på det.

Skriver mer sen. /e


Fredag

Hej.

Jag har sovit ganska lite inatt men känner mig relativt utvilad ändå.
Idag är det fredag & jag skulle egentligen ha jobbat men efter order från läkaren igår så blir de inget jobb.
Har ätit en mysig frukost med lilleman & busat en stund, snart ska han till dagis & jag ska passa på och mysa lite i stallet. Blir missy i första hand som får en lång skrittur. Mysigt! Solen skiner & det är fredag & jag ska starta helgen med en ridtur, kan väl hoppas att det blir lika bra som jag tänkt det.

Efter lunch kommer kärlekarna hem & då blir det tacos och bus!

Ska även
-hämta spån/pellets
-hunden kommer idag så en promenad är inplanerad.
-film & ostbricka
& en himlans mycket mys står på schemat!

Hoppas fredagen blir lika bra som jag planerat även fast jag hellre hade jobbat. Men får göra de bästa av sitsen. Är man inte bra så får man faktiskt ta det lugnt så man blir frisk!

/e


Var finns hjälpen?

Hej.

Som jag kanske berättar för er så går jag ständig runt med smärtor i magen & får ibland såna kramper så jag inte kan resa mig upp. Har ringt till läkaren hela veckan utan att få en tid så idag gick jag ner pratade med dom.
Hon förbjöd mig från jobb, stress & endast lugna promenader tills jag får en tid vilket kan ta ett tag med tanke på att dom har "akuta" fall innan. Kändes ju som hon tog mig ganska oseriöst!
Men iallafall ska jag få ny tid hos dietisten & få nytt matschema, ta nya prover & se vad värdena osv visar samt ringa speciallist för att få bästa hjälp, kanske är länge väntetid men dom tar en iallafall seriöst vilket Sveriges sjukvård inte gör. Usch blir så sur! snart kommer jag oxå bli en akutfall men varför vänta tills dess, är väl bättre dom tar in mig innan dess? Nä jag orkar inte änns tänka på dom mera!
Imorgon börjar iaf min sjukhusresa igen, håller alla tummar att de går bättre än förra gången, orkar inte gå igenom samma sak igen. Men eftersom jag tappat så otroligt mycket i vikt trotts att jag äter så är de ju ngt seriöst fel!

Trotts denna dåliga start på dagen så gav jag mig upp till stallet för att hoppa missy för första gången någonsin för henne. Galet vad bra hon var. Hon gör framsteg varje dag & jag är bara mer & mer nöjd över henne. Fina häst!

Har varit hemma hela eftermiddagen, så skönt!
Har storstädat, möblerat om, lagat mat, fikar, & rensat ridkläder & kläder. Så skönt att ha det rent!

Neo var så söt förut, kom fram & kramade mig och sa - jag älskar dig mamma. Åh han är verkligen världens bästa son! Mammas prins!

Just nu ligger jag i soffan & blir ompysslad av världens bästa kille, massage & tvmys! Gillas!

/e


Torsdag

God morgon.

Nu för tiden trots att jag är ledig så sover jag inte länge på morgonen. Vilket jag tycker är skönt för då hinner man med en del under dagen.
Om en stund ska jag & lilleman äta en nyttig frukost, känner som alltid att man måste starta dagen nyttigt & mättande.

Planerna för dagen är handla hem(fick inte handlat allt igår), hoppa missy(första gången någonsin), hämta saker hos mamma, fixa stallet(har båda hästarna idag, städa hemma & självklart måste maten ätas lika flitigt som igår.

Frukost- fullkornsflingor med mjölk
Lunch- mannagrynsgröt med blåbärssylt och vatten
Middag-köttfärssås & pasta
Kvällsmat- varma mackor & vatten
Ska försöka klämma in iallafall ett mellanmål & det ska vara en risifrutti.
Kommer självklart även att dricka mycket vatten, vilket jag tycker är väldigt viktigt!
Om någon undrar varför jag gör "matlista" så är det bara för jag själv ska komma ihåg det, annars glömmer jag lätt & äter inte. Har inte riktigt den hungerkänslan kvar, utan det är mer att jag känner den & äter jag inte direkt så glömmer jag det. Riktigt jobbigt! Så nu äter jag även om jag inte är hungrig för annars kan jag gå jätte länge utan mat, vilket är sämst!

Tack för ni läste, over and out.
/e


Onsdagsmys

Hej.

Idag har varit en riktigt bra dag trots att smärtan i magen fortsätter, verkar som den aldrig kommer släppa. Men försöker att inte gräva ner mig, blir inte bättre för det!

Har iallafall varit en sväng på dagis för att lämna lilleman & båda dagiskillarna jobbade. Är så himla välkomnande att lämna & hämta när dom jobbar. Vi bytte några ord & sen blev det för mig att åka och lilleman busa med sina vänner!

Varit en sväng på city gross & storhandlat, älskar massor med mat! Eftersom jag tappat så mycket i vikt måste jag lägga om mitt matschema & äta på ett helt annat sätt med massor av fett & kött. (Vilket jag lyckades med idag.
Lunch: pasta, kotletter med smörsås & knäckebröd & vatten
Mellanmål1: mannafrutti & vatten
Mellanmål2: fullkornsflingor med naturell yoghurt & vatten
Middag/kvällsmål: varma mackor & vatten.
Har även ätit mycket mellan maten, onyttigt men det skiter jag faktiskt fullständigt i. Äter det jag får i mig, för jag vet att när jag har ont så får jag inte i mig något. Inte änns vatten!

Även lämnat in mina nya ridstövlar för att byta dragkedja. Skönt när man kan börja rida i dom, ser verkligen fram emot det!

Ridit galoppvägarna på missy, älsklingen gick med. (Neo hjärtat var hos farmor & busade)
Missy skötte sig, busade massor i galoppen & sköt en del men lyssnade riktigt bra i slutet. Riktigt nöjd!
Jag inser verkligen hur tuff jag är när det gäller ridningen nu, även fast hon är rätt stor & man är högt uppe när hon busar så vågar jag säga till. Tror det beror mycket på att jag verkligen vill lyckas, går in till 110%. Vilket är väldigt viktigt att man gör om man ska lyckas!

Varit hos svärmor&svärfar och firat en födelsedag, blev en del prat & vi passade på att duscha där. Haha!

Just nu ligger mina 2 älsklingar och sover och jag har onsadagsmys själv. Eller har fått en ny vit fin iPhone så jag myser med den, min nya älskling!

Är så otroligt nöjd över dagen, ska sova tidigt idag då jag är trött & ska upp tidigt imorgon. Hoppas ni haft en lika bra dag som mig!
/e


"sjuk"

Hej.

Tänkte berätta varför jag är så dålig på att uppdatera!
Jag har varit hos mamma hela helgen eftersom jag varit sjuk. Har insett att detta är inte vanligt sjuk bara utan de är något mera. Jag väntar på tid hos läkaren men något fel på mage/nederdelen är det. Har haft såna här smärtor innan men har trott att det beror på att jag inte har ätit så bra innan som jag gör nu.
Men igår ställde jag mig på vågen & när den visade 6 kg mindre så insåg jag att något var fel, allvarligt fel! Så efter varit i kontakt med läkare så väntar jag nu på att få tid, läkaren såg som tur var väldigt allvarligt på detta med tanke på dom svar jag fick i somras.
Finns inte så mycket ork i min kropp, igår jobbade jag 6 timmar, känns som jag höll på att somna hela tiden. Jag är i vanliga fall väldigt pigg, glad & aktiv! Men de senare har jag varit hängig, ont, & allmänt trött. Finns ingen ork!
Igår föll jag ihop av smärta & grät mig till sömns, kan bara sova typ 2-3 timmar i taget, sen vaknar jag av smärta!
Jag hoppas detta fixar sig snabbt för detta är verkligen så himla jobbigt!

Har iallafall ridit & skött om hästarna, dock har jag fått hjälp med Kimsan vilket jag är otroligt tacksam för & Issa red även missy i lördags, jätte tack! All hjälp är betydelsefull! ❤

Ett stort tack till bästa mamma som hjälper mig med allt, har varit så skönt att bo hos henne & bara vara utan måsten denna helgen även om jag varit världens tråkigaste sällskap som inte gjort ngt annat än att sova i princip. Men är så otroligt tacksam för att du hjälper mig! ❤

Stort tack till Dennis för allt stöd & det betyder så himla mycket för att du finns här för mig! Jag älskar dig! ❤

Och tack till största storasyster för att du är så himla omtänksam, får lite extra energi av dig & dina fina barn! ❤

Nu vet ni iallafall anledningen! Jag försöker skriva så ofta jag kan, men tills jag vet vad som är fel så kommer jag vara lite off. Hoppas ni har förståelse!
/e


Lördag

Hej.

Lördag & jag hade tänkt att sova ut länge, men vad hände med de. Jo min kära feber & hals väckte mig, fick ingen luft. Hatar verkligen att vara sjuk. & bättre blir man inte heller.

Hade hoppats på att kunna busa med mina hjärtan en stund idag, eller typ en promenad. Men blir inget med det. Ligger i mitt flickrum & myser i sängen i hopp om att gud gör mig frisk. Man måste tro på de omöjliga ibland.

Kommer försöka sova bort hela dagen för att må bättre.
/ tråkig & deppig e


Kurerar mig

Hellu eller nä god kväll.

Varit i stallet & ridit min stjärna. Seriöst hur mycket kan man gilla en häst efter så kort tid? Missy är unik!
Satt även en stund på Kimsan, baracka. Men sjukt, jag känner verkligen den ponnyn utan & innan. Direkt när jag satte mig upp så gjorde hon precis som hon skulle, älskar henne!
Lycklig tjej som har 2 så fina hästar ❤( iallafall 1 månad till).

Är nu hemma hos bästa mamma & kurerar mig. Tagit ett jätte varmt bad & nu ligger jag nerbäddad med smärta. Men skönt att bada & ska bli skönt att sova massor sen! Behöver verkligen vila upp mig.

Saknar min son massor! Mammas prins ❤

Bloggen är lite tråkig nu när jag är sjuk men jag orkar inte göra några roligare inlägg. Mår inte alls bra!
Kommer bli bättre när jag är frisk.
/e


Sunshine!

Hej.

Fredag & hur fint väder som helst ute, verkligen älskar det. Dock hatar jag att jag ligger inne & vilar mig så jag blir frisk någon gång.

Om en stund ska jag börja med lunch/ middagen & väcka lilleman, sen blir de lite städ & fix.
Kvällen består av ridning, även fast man är sjuk så kan man inte stanna hemma från stallet, hästen måste tas hand om ändå. Sara fixar Kimsan åt mig så jag får vila från 1 häst iallafall, tack!

Jag ska passa på att sova hos mamma i helgen så jag får vila upp mig ordentligt.& samtidigt ska jag städa i ordning mina saker jag har hos mamma.

Men nu blir d lite mer vila innan maten & efter maten ska jag faktiskt ta mig något gott, är ju trotts allt fredag :-D

/ e